Paylaş •

Hint Yağı (Castor Oil)

HİNT YAĞI (CASTOR OIL) MOLEKÜL YAPISI
Ürün Belgeleri
HİNT YAĞI ANALİZ SERTİFİKASI

HİNT YAĞI (CASTOR OIL)

Hint Yağı (Castor Oil) Nedir?

Hint Yağı (Castor Oil) Molekül Formülü: C57H104O9

Hint Yağı (Castor Oil) Molekül Ağırlığı: 933.45 g/mol

Hint Yağı (Castor Oil) Kimyasal Adı: Hint Yağı (Castor Oil)

Hint Yağı (Castor Oil) CAS Numarası: 8001-79-4

Hint Yağı (Castor Oil) Hint bitkisi olan Riccunis Communis bitkilerinin tohumlarından elde edilen yağ türevidir. Bitkisel bir yağdır. Farklı yağ asitlerinin trigliseritlerinin bazı oralarda karışımından elde edilmektedir.

Cilde kolayca nüfuz edebilen, cilde yumuşaklık ve elastiki bir kıvam veren taşıyıcı yağdır.

Hint Yağı (Castor Oil) Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;

  • Hint Yağı
  • Castor Oil
  • Ricinus Yağı
  • 8001-79-4
  • Tripsin Kompleksi
  • Venelex
  • Xenaderm

Hint Yağı (Castor Oil) Üretimi Nasıl Yapılır?

Hint Yağı (Castor Oil) üretimi, hint fasulyelerinin soğuk presleme yöntemi ile ezilerek, sonrasında ekstrakte edilmesi ille elde edilir. Daha sonra kokusu ve rengi giderilir. Soğuk olarak preslenen hint fasulyelerinden elde edilen Hint yağı genel olarak 1. Derece tıbbi yağ amacıyla kullanılır.

Hint Yağı (Castor Oil) Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Hint Yağı (Castor Oil) soluk sarı renkte yada neredeyse şeffaf viskoz bir sıvıdır. Hafif bir kokusu ve mide bulandıran bir tada sahiptir. Bu nedenle kozmetikte fazla kullanılmak istenmez.

Hint Yağı (Castor Oil) kaynama noktası 313 °C dir.

Hint Yağı (Castor Oil) erime noktası -10 ile -18 °C arasındadır.

Hint Yağı (Castor Oil) çözünürlük olarak su içerisinde çözünmez. Alkolde çözünmektedir. Etanol, metanol, eter ve Kloroformda karışabilir.

Hint Yağı (Castor Oil) yoğunluğu 0.96 g/cm3 tür.

Hint Yağı (Castor Oil) kararlılık olarak kararlıdır. Aşırı sıcağa maruz kalmadığı sürece sertleşmez.

Hint Yağı (Castor Oil) sıvıdan ziyade yumuşak bir macundur.

Hint Yağı (Castor Oil) Kullanım Alanları Nerelerdir?

Hint Yağı (Castor Oil) kullanım alanları arasında sert şeker üretiminde salma ve antisleme ajanı olmasıdır.

Hint Yağı (Castor Oil) Vitamin ve Mineral tabletlerde kullanılan koruyucu kimyasalların imalatında bir bileşen olarak kullanılır.

Hint Yağı (Castor Oil) hidrojenlenmiş olanı uçucu yağlar ve parfümlerin imalatında iyonik olmayan bir emülgatör olarak kullanılmaktadır.

Hint Yağı (Castor Oil) yağlayıcılar ve yağlayıcı katkı maddelerinin imalatında kullanılmaktadır.

Hint Yağı (Castor Oil) Boya katkıları ve kaplama katkı kimyasallarının imalatında kullanılmaktadır.

Hint Yağı (Castor Oil) kozmetik sektöründe bazı kişisel bakım ürünlerinin imalatında kullanılmaktadır.

Hint Yağı (Castor Oil) Kimya endüstrisinde bazı ara ürünlerin imalatında kullanılmaktadır.

Hint Yağı (Castor Oil) Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Hint Yağı (Castor Oil) fiyat olarak Hint Yağı (Castor Oil) üretiminde kullanılan Riccunis Communis bitkisinin üretimine bağlı olarak değişmektedir. Riccunis Communis üretimi arttıkça Hint Yağı (Castor Oil) fiyat olarak artacaktır.

Hint Yağı (Castor Oil) fiyat olarak Hint Yağı (Castor Oil) kullanım alanının artması ile artacaktır.

Hint Yağı (Castor Oil) fiyatları Hint Yağı (Castor Oil) satışı yapan firmaların stoklarına bağlı olarak değişmektedir. Hint Yağı (Castor Oil) stokları azaldıkça Hint Yağı (Castor Oil) fiyat olarak artmaktadır.

 

Hazırlayan: O Kimya