Paylaş •

Dimethicone (Polidimetilsiloksan)

DIMETHICONE (POLİMETİLSİLOKSAN) MOLEKÜL YAPISI

DIMETHICONE (POLİDİMETİLSİLOKSAN)

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) Nedir?

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) Molekül Formülü: (C2H6OSi)

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) Molekül Ağırlığı: 5000-100000 arasındadır.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) Kimyasal Adı: Polidimetilsiloksan

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) CAS Numarası: 9006-65-9

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) iki isim olarak anılmaktadır. Bunlardan bir tanesi Dimethicone diğeri ise Polidimetilsiloksan’dır. Dimethicone (Polidimetilsiloksan) silikon yağı olarak tabir edilir. Silikon bazlı polimerdir.

Viskoelastik özelliklere sahip bir kimyasaldır. Dimethicone (Polidimetilsiloksan) insan cildi üzerinde nemlendirici etkilere sahip olduğu gözlemlenmiştir.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) en yaygın kullanılan elastomerler arasındadır.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;

  • Dimethicone
  • Dimetikon
  • Polidimetilsiloksan
  • Polydimetylesiloxane
  • Dimetil Silikon
  • Metil Silikon
  • Silikon Yağı
  • Emülsifiye Silikon Yağı
  • Polimer
  • Silikon
  • Emülsifiyer
  • 9006-65-9
  • PDMS
  • Elastomer
  • Organik Silikon Yağı

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) Üretimi Nasıl Yapılır?

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) üretimi Oktametilsiklotetrasiloksan ve Heksametildisiloksan konsantre sülfürik asit varlığında ve tetrametilamonyum hidroksit katalizörü varlığında reaksiyona sokularak elde edilmektedir.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) tadı olmayan, renksiz, kokusuz ve toksik olmayan şeffaf formda viskoz bir sıvıdır.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) viskozitesi molekül ağırlığına göre değişmektedir. Dimethicone (Polidimetilsiloksan) molekül ağırlığı arttıkça viskozitesi artmaktadır. Dimethicone (Polidimetilsiloksan) kinematik viskozitesi 10-6 ila 10+6 arasında değişmektedir.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) çözünürlük olarak benzen içerisinde iyi çözünmektedir. Bunun yanında Toluen, Ksilen, etil eter, bütanol ve etil alkol içerisinde kısmen çözünürlüğe sahiptir. Aseton içerisinde az çözünür. Parafin yağı ve bitkisel yağ içinde çözünmemektedir. Dimethicone (Polidimetilsiloksan) su içerisinde çözünmemektedir.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) kimyasal kararlılığa sahiptir.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 25 °C deki yoğunluğu 0.963 gr/cm3’tür.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) Erime noktası -50 °C dir.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) Çeşitleri Nelerdir?

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) çeşitleri viskozitelerine göre değişmektedir. Bunlar aşağıdaki gibidir.

  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 1.5= Viskozite 1.5 mm2/s (Uçucu Silikon)
  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 2= Viskozite 2 mm2/s (Uçucu Silikon)
  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 3= Viskozite 3 mm2/s (Uçucu Silikon)
  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 4= Viskozite 4 mm2/s (Uçucu Silikon)
  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 5= Viskozite 5 mm/s (Uçucu Silikon)
  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 10= Viskozite 10 mm2/s (Uçucu Silikon)
  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 20= Viskozite 20 mm2/s (Uçucu Silikon)
  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 50= Viskozite 50 mm2/s (Uçucu Silikon)
  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 100= Viskozite 100 mm2/s (Uçucu Silikon)
  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 200= Viskozite 200 mm2/s (Uçucu Silikon)
  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 350= Viskozite 350 mm2/s) (Uçucu Silikon)
  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 500= Viskozite 500 mm2/s (Uçucu Silikon)
  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 1000= Viskozite 1000 mm2/s (Uçucu Silikon)
  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 12500= Viskozite 12500 mm2/s (Uçucu Silikon)
  • Dimethicone (Polidimetilsiloksan) 60000= Viskozite 60000 mm2/s (Uçucu Silikon)

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) Kullanım Alanları Nerelerdir?

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) kullanım alanları arasında en yaygın olan Kozmetik sektörüdür. Bu alanda mükemmel hidrofobik nem direncine ve iyi ışık geçirgenliğine sahiptir. Yağ özellikleri sayesinde ciltte bulunan ince çizgileri doldurması ve düzensiz cilt dokularına dolgu yapması nedeniyle cilt bakım ürünlerinin imalatında yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) makyaj malzemelerinin imalatında, vücut losyonlarının imalatında, kozmetik sektöründeki nemlendiricilerin imalatında, saç kremlerinin imalatında kullanılmaktadır.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) aynı zamanda kişisel bakım ürünlerinde yumuşatıcı özelliği vermesinden dolayı da kullanılmaktadır.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) doğal silikon türevleri ciltteki nem kaybını önleyerek geçirgen bir bariyer oluşturmasını sağlayarak cilde pürüzsüz bir his vermektedir.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) bebeklerde kullanılan bezlerin bebek ciltlerinde oluşturduğu cilt tahrişlerinin giderilmesi için kullanılan ürünlerin imalatında kullanılmaktadır. Burada nemi artırırken kaşınmayı ve tahrişi azaltmaktadır.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) şampuanlarda, saç kremlerinde ve saç bakım ürünlerinin imalatında kullanılmaktadır.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) yüzey aktif madde, köpük önleyici kimyasal olarak kullanılmaktadır.

Kök kanal kapatıcılarının imalatında Dimethicone (Polidimetilsiloksan) kullanılmaktadır.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) fiyat olarak, Dimethicone (Polidimetilsiloksan) kullanım alanları ile doğru orantılıdır. Dimethicone (Polidimetilsiloksan) kullanım alanı arttıkça Dimethicone (Polidimetilsiloksan) fiyat olarak artacaktır.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) fiyat olarak Dimethicone (Polidimetilsiloksan) üretimine bağlı olarak değişmektedir. Dimethicone (Polidimetilsiloksan) üretimi arttıkça Dimethicone (Polidimetilsiloksan) fiyat olarak düşecektir.

Dimethicone (Polidimetilsiloksan) fiyatları Dimethicone (Polidimetilsiloksan) satışı yapan firmaların sayısına ve stoklarına bağlı olarak değişmektedir. Dimethicone (Polidimetilsiloksan) fiyatları Dimethicone (Polidimetilsiloksan) stokları arttıkça azalmaktadır.

 

Hazırlayan: O Kimya