Paylaş •

Sıvı Kostik

SIVI KOSTİK MOLEKÜL YAPISI
Ürün Belgeleri
SIVI KOSTİK ANALİZ SERTİFİKASI

SIVI KOSTİK

Sıvı Kostik Nedir?

Sıvı Kostik Molekül Formülü: NaOH

Sıvı Kostik Molekül Ağırlığı: 39.997 gr/mol

Sıvı Kostik Kimyasal Adı: Sodyum Hidroksit

Sıvı Kostik CAS Numarası: 1310-73-2

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit), payet kostik ve boncuk kostik’in %48 konsantrasyondaki formlarında bulunan sıvı sodyum hidroksittir. Dünya genelinde Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) konsantrasyonu %48 dir.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) alkali metal hidroksit formundaki sulu çözeltidir. Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) çözeltisi sudan daha yoğun olarak renksiz bir sıvı gibi bulunur.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) diğer isimleri aşağıdaki gibidir;

  • NaOH
  • Sodyum Hidroksit
  • Kostik
  • Sıvı Kostik
  • Sud Kostik
  • Kostik Soda
  • Sodyum Hidroksit Çözeltisi
  • Soda, Hidrat
  • Soda Hidrat Çözeltisi
  • Kostik Soda, Sıvı
  • Hidroksil Sodyum

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) Üretimi Nasıl Yapılır?

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) üretimi %98 lik payet kostikten yapılmaktadır. Endüstriyel ortamda Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) üretimi büyük tanklarda payet kostiğin yavaş bir şekilde su içerisinde çözülmesi ile Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) elde edilir.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) üretim sürecinde payet kostiğin su içerisinde çözünmesi sırasında yanıcı maddeleri ateşleyecek kadar ısı açığa çıkmaktadır. Bu nedenle payet kostik çözünme işlemi yavaş bir şekilde yapılmalıdır.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) fiziksel görünümü renksiz bir sıvıdır. Yoğunluk olarak sudan daha ağırdır. Bu da viskozite olarak sudan daha viskoz olduğu ortaya çıkmaktadır.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) yoğunluğu 20 °C de 1.515 gr/mlt dir.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) kokusuz bir kimyasaldır.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) kaynama noktası 25 °C’dir.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) erime noktası 681 °C dir.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) çok kuvvetli bir bazdır.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) çözünürlük olarak suda, alkolde, gliserolde çözünebilme kabiliyetine sahiptir.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) Kullanım Alanları Nerelerdir?

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) kullanım alanları arasında kozmetik sektörü bulunmaktadır. Bir ürünün pH’ını ayarlamak için az miktarda kullanılarak pH sabit tutulur ve istenilen pH seviyesine getirilir.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) evsel hanelerin yaşamında son derece önemli bir bileşiktir.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) siyah zeytin imalatında zeytine acı tat veren kimyasalların zeytin içerisinde uzaklaştırılmasında kullanılmaktadır.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) bazı gıdalarda asitlik özellikleri nötralize etmek için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) endüstriyel sanayide en yaygın kullanım alanı, asitleri nötralize etmek içindir. Bunun yanında sodyum kimyasallarının imalatında aktif bkr şekilde kullanılır.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) laboratuvarda analitik uygulamalarda kullanılmaktadır.

Kağıt endüstrisinde lignini birleştirme özelliğinden faydalanılarak liflerin parçalanmasına yardımcı olur. Bu alandaki kullanım alanı çok yüksektir.

Evlerde en çok kullanılan çamaşır suyu( Sodyum hipoklorit) üretiminde kullanılmaktadır.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) sabun üretiminde kimyasal reaktif olarak kullanılmaktadır.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) içme suyu arıtımında kullanılmaktadır. Ortam içerisinde metal oksit bazlı adsorbanlar için tuz (NaCl) ve Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) gerekmektedir.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) merserize edici işlemlerde kullanılmaktadır. Buradaki reaksiyonda merserize edici lifler şişer ve çözülür.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) fiyat olarak, Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) üretiminde kullanılan kimyasalların fiyatlarına doğrudan bağlıdır. Sodyum hidroksit fiyat olarak arttıkça Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) fiyat olarak artacaktır.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) üretimi tuz fiyatlarına doğrudan bağlıdır. Çünkü Sodyum Hidroksit üretimi doğrudan tuz (NaCl) fiyatlarına bağlıdır.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) fiyatları sanayi üretimine doğrudan bağlıdır. Sanayi üretimi arttıkça Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) fiyat olarak atacaktır. Çünkü; Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) talebi artmasından kaynaklı Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) üretimi talebi karşılayamayacaktır.

Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) fiyatları, Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) satışı yapan firmaların stoklarına bağlı olarak değişmektedir. Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) stokları arttıkça Sıvı Kostik (Sodyum Hidroksit) birim fiyat olarak azalmaktadır.

 

Hazırlayan: O Kimya

Sıvı Kostik Satışı

Kimyasal maddeler uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile paketlenir. Bunlar en düşük ambalaj ile başlayarak en büyük ambalaja veya tankerli olacak dökme yöntemi ile satışı yapılmaktadır. Bunlar 1 gramlık ambalaj da olabilir, 1 tonluk big bağ ambalaj da olabilir, en düşük bidon ambalajı da olabilir, tankerli olacak şekilde ambalajsız satış da yapılmaktadır.