Paylaş •

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik)

POTASYUM HİDROKSİT MOLEKÜL YAPISI
POTASYUM HİDROKSİT AMBALAJ POTASYUM HİDROKSİT AMBALAJ 25 Kg

Ürün Belgeleri
POTASYUM HİDROKSİT ANALİZ SERTİFİKASI

POTASYUM HİDROKSİT

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) Nedir?

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) Molekül Formülü: KOH

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) Molekül Ağırlığı: 56.105 gr/mol

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) Kimyasal Adı: Potasyum Hidroksit

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) CAS Numarası: 1310-58-3

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) KOH formülüne sahip inorganik yapıda olan kimyasal bileşiktir. Endüstriyel sanayide en çok kullanılan ismi Potas Kostiktir. Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) topaklar, pul ve toz formunda bulunabilen güçlü bazik bir kimyasaldır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) su ve diğer kutupsal yapıdaki çözücü maddeler içerisinde kuvvetli alkali çözeltiler oluşturacak kadar baziktir.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) potasyum tuzlarını vermek üzere nötrleştirme reaksiyonlarının ana bileşenidir. Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) alkali bir metal hidroksittir.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;

  • Potasyum Hidroksit
  • Potas Kostik
  • KOH
  • 1310-58-3
  • Potasyum Iye
  • Potasyum Hidrat
  • Kostik Potas
  • Potassa
  • Hidroksit de Potasyum
  • Potasyum Hidroksit Gevreği
  • Potasyum Hidroksit Çözeltisi
  • Potasyum Oksidanid
  • Potasyum Hidroksil
  • Potasyum Hidroksit Pelet

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) Üretimi Nasıl Yapılır?

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) üretimi Potasyum Klorür’ün elektrolizi ile endüstriyel olarak üretilen bir kimyasaldır. Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) üretim sürecinde yüksek miktarda su bulunan çözeltinin buharlaştırılmasıyla %90- 95 konsantrasyonundaki Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) elde edilir. %5-10 oranındaki su ise Monohidrat olarak bağlanmaktadır.

Elektroliz Evresi Aşağıdaki gibidir.

KCl + H2O 》KOH + HCl

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Nasıldır?

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) fiziksel görünüm olarak kokusuz, beyaz ve hafif sarı topaklar şeklindedir.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) kaynama noktası 1324 °C dir.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) erime noktası 380 °C dir.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) yoğunluğu 2.04 gr/cm3 tür.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) çözünürlük olarak 25 ° C de 110 gr/100 mL olarak tespit edilmiştir.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) çözünürlük olarak Etanol ve Metanol çözünmektedir. Gliserin içerisinde çözünmektedir. Eter içerisinde az çözünmektedir.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) yanıcı özelliğe sahip değildir.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) aşındırıcı bir kimyasaldır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) güçlü alkali özelliğe sahiptir.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) Kullanım Alanları Nerelerdir?

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) kimya sanayisinde birçok potasyum bileşiklerinin imalatında kullanılan genel kimyasaldır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) Gıda sektöründe pH kontrol kimyasalı, dengeleyici ve aynı zamanda gıda koyulaştırma maddesi olarak görev yapar.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) sıvı formdaki drenaj temizleyicilerinin imalatında kullanılmaktadır. Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) burada %25 ile %36 konsantrasyona sahiptir.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) tıbbi alanda, saç, cilt ,tırnak ve hatta vajinal salgılarda mantar ve buna benzer mantar elementlerinin mikroskobik düzeyde görüntülemek amacıyla çeşitli klinik örneklerin ıslak montajlarının hazırlanmasında kullanılmaktadır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) tıbbi alanda siğillerin tedavisinde etkili olduğu tespit edilmiş ve bu alanda bir formülasyon ile kullanılmaktadır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) pillerin imalatında kullanılmaktadır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) saç spreylerinin imalatında kullanılmaktadır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) kozmetik ve cilt bakım endüstrisinde parfümler, banyo ürünleri, saç boyaları, ojeler ve traş ürünlerinde pH ayarlayıcı ve tamponlama maddesi olarak kullanılmaktadır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) üretim sürecinde suyu absorbe etme özelliğinden faydalanılmaktadır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) yumuşaklığı ve yüksek çözünürlüğü nedeniyle yumuşak sabun imalatında kullanılmaktadır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) genital siğillerin tedavisinde kullanılmaktadır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) korozyon önleyici ve kireç önleyicilerin imalatında kullanılmaktadır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) iyon değiştirici maddelerin imalatında kullanılmaktadır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) kaplama ve yüzey işleme ajanları olarak kullanılmaktadır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) proses regülatörlerinin imalatında kullanılmaktadır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) Fiyatlarına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) fiyat olarak Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) üretiminde kullanılan maddelerin fiyatına doğrudan bağlıdır. Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) üretiminde Potasyum Klorür fiyatları arttıkça Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) fiyat olarak artacaktır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) fiyat olarak Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) üretiminde yoğun elektrik kullanılmasından dolayı, elektrik fiyatları arttıkça Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) fiyat olarak artacaktır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) fiyat olarak sanayinin gelişmesi ile birlikte sürekli bir artış göstermiştir. Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) kullanım alanı genişledikçe Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) fiyatları artacaktır.

Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) fiyat olarak Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) üretim tesislerinin sayısına doğrudan bağlıdır. Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) üretim tesisi arttıkça, Potasyum Hidroksit (Potas Kostik) fiyat olarak kısa süreli düşecektir.

 

Hazırlayan: O Kimya

İlgili Ürünlerimize Bakınız